Grijs kenteken gehandicaptenregeling

Autobedrijf Sterdome levert regelmatig bedrijfswagens aangepast op maat. Deze Viano hieronder is van dubbelcabine aangepast naar bus voor rolstoelvervoer. Wij kunnen gevraagd vele mogelijkheden compleet voor u verzorgen tot het papierwerk aan toe.

Betaal ik voor een bestelauto minder belasting?

Veel mensen met een lichamelijke beperking rijden in een bestelauto. In de laadruimte van de auto vervoeren ze hun rolstoel of een ander hulpmiddel. Behalve dat een bestelauto veel laadruimte biedt, krijgt u op verzoek de betaalde 'belasting van personenauto's en motorrijwielen' (BPM) terug. Verder betaalt u voor een bestelauto minder motorrijtuigenbelasting (= wegenbelasting).

De belastingvoordelen van bestelauto's gelden alleen voor ondernemers en voor mensen met een beperking die de bestelauto nodig hebben om hun niet-opvouwbare rolstoel of scootmobiel te vervoeren. Misschien kunt u door een beroep op de hardheidsclausule laten zien dat u een bestelauto nodig hebt, ook al bent u niet afhankelijk van bijvoorbeeld een niet-opvouwbare rolstoel.

Bent u door een beperking aangewezen op een bestelauto, dan kunt u op verzoek de betaalde BPM terug krijgen. U gebruikt daarvoor het formulier 'Verzoek om teruggaaf BPM, Gehandicaptenregeling'.

Het speciale tarief voor de motorrijtuigenbelasting kunt u aanvragen met het formulier 'Verzoek motorrijtuigenbelasting bestelautotarief voor gehandicapten'. De formulieren kunt u krijgen via de BelastingTelefoon of via www.belastingdienst.nl.  

U mag in de laadruimte van de bestelauto geen mensen vervoeren. Ook geen mensen in een rolstoel. De auto voldoet dan niet aan de inrichtingseisen voor een bestelauto.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons bedrijf. 

kenteken

 kenteken

(Bron: www.Kennisring.nl)

Plan uw aankoopkeuring!

Plan uw proefrit!